ΓΥΘΕΙΟ

The refuge for romantic people

Ο θαλασσινός αέρας και τα χρώματα του τοπίου μας κέρδισαν με την πρώτη κιόλας ματιά. Το Γύθειο είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και αγκαλιάζει τους πρόποδες του βουνού Ακούμαρου. Η όμορφη πολιτεία έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός νησιωτικού προορισμού. Διάφανα νερά, μικρά, πεντακάθαρα σπιτάκια, γειτονιές που σφίζουν από ζωή, ταβερνάκια με ολόφρεσκο ψάρι, κόσμο να πηγαινοέρχεται στα γραφικά της σοκάκια.

Ατμόσφαιρα ρομαντική, κατάλληλη για ερωτευμένους και όχι μόνο! Τα μαγαζάκια στην παραλία είχαν ήδη βγάλει τα τραπεζάκια τους έξω και εμείς μπήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε νοστιμότατους μεζέδες και ουζάκι. Απολαμβάνουμε τη θέα στο λιμάνι, με τα καϊκάκια και τις ψαρόβαρκες και νοερά ταξιδεύουμε για τόπους μακρινούς.

Το βλέμμα μας περιπλανιέται στις εκκλησίες, στη μαρμάρινη προκυμαία και στα νεοκλασικά κτήρια, ώσπου σταματά με μιας στο νησάκι της Κρανάης. Τον νησί που φιλοξένησε τον Πάρι και την Ωραία Ελένη, πριν απ’ το φευγιό τους στην Τροία, βυθίζεται στα χρώματα του μεσημεριού. Εδώ βρίσκεται και ο Πύργος του Τζανετάκη Γρηγοράκη, που λειτουργεί ως ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο Μάνης. Στην άκρη της νησίδας, ένας εντυπωσιακός φάρος ύψους 23 μέτρων μας δείχνει το δρόμο του γυρισμού..


Our Recommendations

Created by kkGraphics & Internet Services