We are looking for passionate travelers all over the world, who would like to write with us!

We love to travel

Sharing our experiences since 2014

 

Το 2014 δημιουργήθηκε το Lakonia magazine, ένα ταξιδιωτικό έντυπο που σκοπό είχε να αναδείξει τις ομορφιές του Λακωνικού τόπου και ταυτόχρονα να φέρει σε επαφή Λάκωνες και μη με την κουλτούρα του free press εντύπου, ενός τρόπον τινά τουριστικού οδηγού που θα μπορούσε να έρχεται εύκολα και ανέξοδα στα χέρια και του πιο απαιτητικού αναγνώστη. Αυτό ακριβώς επιδιώκει μέχρι και σήμερα η ομάδα του Lakonia magazine.Να δημιουργεί μια ετήσια έκδοση που θα αποτελεί συνώνυμο του καλοκαιριού και θα βρίσκεται σε κάθε αποσκευή, σε κάθε παραλία, σε κάθε τραπέζι με στόχο να κατευθύνει σιωπηλά τον ταξιδιώτη στις εξορμήσεις του.

Αυτό το υπέροχο ταξίδι ήταν για όλους εμάς μια σπουδαία ανακάλυψη! Γνωρίσαμε τοπία καινούρια, σπάνιας αισθητικής, ανταμώσαμε ενδιαφέροντες συνεργάτες που στη συνέχεια έγιναν πολύτιμοι φίλοι, ταξιδέψαμε πολύ και είδαμε με μια άλλη ματιά έναν τόπο που χρόνια τώρα μας μάγευε με την τρυφεράδα και το σπάνιο κάλλος του. Αυτή η γη πρέπει να φανερώσει κάθε γωνιά της, να γίνει κορυφαίος προορισμός, να ακουστεί σε κάθε μέρος του κόσμου, γιατί συνδυάζει ένα πλήθος άγριων τοπίων βουτηγμένων στην πέτρα με θάλασσες πανέμορφες, νερά κρυστάλλινα και φιλόξενους ανθρώπους έτοιμους να ανοίξουν τα σπίτια τους και να υποδεχθούν με χαρά άλλους ανθρώπους. Το Lakonia Magazine θα βρίσκει πάντα έναν τρόπο να συνομιλεί με τον καθένα σας ξεχωριστά και θα φέρνει στην επιφάνεια κάθε κρυμμένη ομορφιά αυτού του ευλογημένου τόπου, τις γεύσεις τα αρώματά του, τους ήχους που φέρνει μαζί του το υπέροχο Λακωνικό καλοκαίρι.

EDITORIAL

Αντώνης Μαραβέλιας

Εκδότης Περιοδικού lakonia magazine & Λακωνίας Γεύσεις

Το lakonia magazine ταξιδεύει για 6η χρονιά στον υπέροχο τόπο μας για να ανακαλύψει καινούριες ομορφιές, ενδιαφέρουσες γεύσεις, μοναδικούς ανθρώπους. Το ταξίδι αυτό έχει  για μένα ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί μια υπέροχη αφορμή να συναντήσω  ενδιαφέροντα πρόσωπα, νέες επιχειρήσεις, μέρη συγκλονιστικής ομορφιάς,   αλλά κυρίως παλιούς συνεργάτες που έχουν γίνει πια πολύτιμοι φίλοι. Η Λακωνία είναι πανέμορφη, αυτό το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Είναι φιλόξενη, ξεχωριστή, γεμάτη χρώματα και αντιθέσεις, γεύσεις, αρώματα, ανθρώπους με ταλέντο και φαντασία. Αν μου ζητούσαν, όμως,  να χρησιμοποιήσω μια μονάχα λέξη για να περιγράψω τη λακωνική γη αυτή   θα ήταν σίγουρα η λέξη ‘’ γοητευτική’’. κι αυτό γιατί κανείς δε μπορεί να της αντισταθεί° ακόμα και εκείνοι που νομίζουν πως την ξέρουν καλά και δεν περιμένουν τίποτα καινούριο από αυτή, μαγεύονται σαν να την βλέπουν για πρώτη φορά. Εγώ σίγουρα είμαι ένας από αυτούς! Ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα, στα ταξίδια, στις περιπέτειες, στις σημαντικές εμπειρίες έρχονται να προστεθούν και οι γεύσεις, οι γεύσεις ενός τόπου ευλογημένου, ενός τόπου που μοσχοβολά :  οι "λακωνίας γεύσεις". Είμαι δυο φορές χαρούμενος, λοιπόν, ελπίζοντας  πως θα συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε παρέα, πως θα προσθέσουμε νέα υλικά και  θα μοιραστούμε τις εικόνες αυτού του ταξιδιού που έχει γίνει πια συνώνυμο του καλοκαιριού μας! Μην ξεχνάτε το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Ανακαλύψτε το μέσα  από τις σελίδες του lakonia magazine.

Do you love to travel?

Σου αρέσουν τα ταξίδια? Θέλεις να ενταχθείς στην ομάδα μας?

Our latest guide publication

ΛΑΚΩΝΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Το «λακωνίας γεύσεις» είναι ένα περιοδικό γαστρονομίας που έχει ως στόχο  να αναδείξει την λακωνική κουζίνα και τις  παραδοσιακές γεύσεις, να σαγηνεύσει με τις ξεχωριστές μυρωδιές κάθε λάτρη της μαγειρικής και του καλού φαγητού γενικότερα. Το νέο αυτό έντυπο, εκτός από τις συνταγές που περιλαμβάνει, συστήνει στον αναγνώστη  τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, τα πορτοκάλια, το κρεμμύδι κ.α.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΚΩΝΕΣ

Είχα τη χαρά να μαγειρέψω μαζί τους, να μπω στις κουζίνες τους και να μάθω μερικά από τα πολύτιμα μυστικά τους. Πολλά εστιατόρια απ’ αυτά προτείνουν την καλύτερη συνταγή τους στο « λακωνίας γεύσεις» νοστιμίζοντας με αυτό τον τρόπο   το  γευστικό μας ταξίδι στη λακωνική γη.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Παράλληλα παρουσιάζει νέους παραγωγούς που αγαπούν την καλή κουζίνα και την εμπλουτίζουν με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Θέλω να τονίσω, μεταξύ άλλων, πως δεν είμαι σεφ, ωστόσο, το lakonia magazine μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω πολύ καλά τα τοπικά προϊόντα, καθώς και τους επαγγελματίες της εστίασης.

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ 2020

Είναι βέβαια αδύνατον να αποτυπωθεί η λακωνική κουζίνα σε ένα μόνο τεύχος,  γι’ αυτό θα υπάρξει σίγουρα συνέχεια. Λατρεύω τον τόπο μου και θέλω οι γευστικοί του θησαυροί να γίνουν γνωστοί σε ολόκληρο τον κόσμο. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι γιατί θα συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε παρέα.

Contact us

  • Email

    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Created by kkGraphics & Internet Services